Bývalý zamestnanec Pred 16 dňami Perspektíva Odporúča

Pozitíva firmy

Pre MRS som pracoval dokopy 5 rokov (4+1). Za 20 rokov mojej IT kariéry zatiaľ najlepší zamestnávateľ. Skvelý kolektív, podporujúce a kvalifikované vedenie, nadštandardné benefity, konkurencie schopné odmeňovanie. Špičkové priestory (office roka 2021). Zaujímavý produkt, dá sa veľa naučiť. Keď človek aktívne prejavuje záujem, je možnosť kariérneho posunu (tester->PO, BA; tester->dev; dev->ScM; …)

Negatíva firmy

Nič mimoriadne, management aktívne rieši všetko čo nejde tak, ako je očakávané.

Ďalšie recenzie firmy Metrohm Research

Súčasný zamestnanec Pred 11 mesiacmi Perspektíva Odporúča

Pozitíva firmy

Vysoka profesionalita, atmosfera, praca na zaujimavom a netradicnom produkte. Mnozstvo benefitov - preplacane konferencie po celej Europe, kompenzacia platu pocas PN, sabbatical, prispevok na vzdelavanie a zelenu dopravu a viacero dalsich.

Negatíva firmy

Miestami narocnejsia koordiacia medzi pobockami v roznych krajinach

Bývalý zamestnanec Pred 12 mesiacmi Perspektíva

Pozitíva firmy

Ústretoví kolegovia, mzdové ohodnotenie, tímový duch, je dovolené priniesť si psov do officu.

Negatíva firmy

Veľká fluktuácia zamestnancov, mikromanažment švajčiarskej centrály, neefektívny spôsob práce a komunikácie (míňa sa veľa energie na opakované meetingy namiesto toho aby sa o veciach rýchlo a efektivne rozhodlo), Firma má špecifický produkt a získané pracovné skúsenosti sú ťažko aplikovateľné v iných odvetviach. Slabé benefity, tlak na prácu na pracovisku (home office nie je veľmi vítaný), očakáva sa, že zamestnanci budú na všetkých calloch na kamere, neštandardné podmienky v pracovnej zmluve. Na prácu so systémami je potrebný mobilný telefón, ktorý ale firma zamestnancom nedáva, očakáva, že budú využívať vlastný telefón na pracovné účely.

Súčasný zamestnanec Pred 6 roky Perspektíva Odporúča

Pozitíva firmy

Profesionalita zamestnancov, platové podmienky, špičkový hardware, príjemné prostredie

Negatíva firmy

Slabšie benefity, nie idealne strategické rozhodnutia.