Kariéra (a pracovný život)

Prečítajte si kariérne články o práci, HR a podnikaní. Poradíme vám s hľadaním práce, napísaním životopisu, pracovnými zmluvami a taktiež s diskutovanou témou platov a peňazí.

Zoradiť podľa:

Vyhľadať článok

Ako v kancelárii podporiť tímového ducha?

Návrat do kancelárií je pre mnohých ťažký. Najmä pre nových zamestnancov, ktorí nemali príležitosť sa s kolegami spoznať bližšie. Ale aj tí, čo už vo firme pracujú dlhšie potrebujú trochu nakopnúť. Ako v kancelárii podporíte tímového ducha?

Prečo pracovať ako dealer v online kasíne?

Digitálne systémy sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou našich životov. Zasahujú do našich každodenných činností s cieľom ich zlepšiť, skvalitniť.

LinkedIn - 6 krokov ako mať skvelý profil pre váš kariérny posun

LinkedIn využíva viac ako 600 miliónov ľudí na celom svete a občas môže byť kľúčovým pre váš kariérny posun. Váš LinkedIn profil si môžu zobraziť vaši kolegovia, šéf, HR manažéri, ale taktiež aj váš potenciálny budúci zamestnávateľ.

Zbavte sa poplatkov pri prevode do zahraničia

Pracujete v Českej republike, ale sporiaci účet máte na Slovensku? Chodíte často do Čiech za rodinou alebo na rekreáciu, alebo chcete rozšíriť svoje obchodné vzťahy aj do Českej republiky?

Práca v stoji: Ako znížiť zdravotné riziká a zvýšiť produktivitu?

Každá práca so sebou nesie isté bezpečnostné riziká. Okrem úrazov sa na pracovisku môžu vyskytovať aj ďalšie negatívne vplyvy, ktoré môžu viesť k chronickým ochoreniam.

Traja zo siedmich členov manažmentu McDonald's pre Česko a Slovensko začínali ako brigádnici

Rastislav Tesár pracuje v McDonald´s 19 rokov. Vedie oddelenie HR a tréningu a hovorí, že McDonald´s je skvelé štartovacie miesto pre tréning, rozvoj a vedenie ľudí.

12 jednoduchých tipov na extra produktívny pracovný deň

Veľa ľudí strávi enormné množstvo času v prácu pričom častokrát sa stáva, že tento čas nie je dokonale využitý. Ako docieliť v práci lepšie výsledky? Týchto 12 tipov ti pomôže dostať zo seba to najlepšie.

10 vecí, ktoré introverti v práci nerobia a je to dobre

Introverti majú špecifické správanie, ktoré ich odlišuje od extrovertov nie len v osobných, ale aj v pracovných vzťahoch. Si introvert? Prinášame ti 10 vecí, pre ktoré si zamestnávateľ môže vážiť tvoju povahu.

10 tipov ako efektívne pracovať z domu

Homeoffice alebo remote práca si vyžaduje špeciálny prístup. Dnes vám prinášame tipy a triky ako čo najlepšie a najpríjemnejšie pracovať z domu.

Polovičný úväzok: Kedy sa vyplatí a aké sú výhody?

Chcete si nájsť prácu, ale na trvalý pracovný pomer nemáte kapacitu? Či už vám zdravie alebo čas nedovoľuje pracovať na celý úväzok, nezúfajte. Máte možnosť získať v práci polovičný alebo skrátený úväzok.