Bekaert - 13.04.2023

Fajn skúsenosť

Bývalý zamestnanec Pred 1 rokom

Pozitíva firmy

Benefity, kolektív a pracovná náplň

Negatíva firmy

Bohužiaľ, ročné výkonnostne odmeny vám nevyplatia ak vo firme napr. dáte výpoveď na konci roka a už nie ste zamestnanec pred 31.3 tak nedostanete nič napriek tomu že ste odrobili celý rok a ciele splnené. Takisto sa vám výkonnostne odmeny krátia nejakym koeficientom napr. kvôli PN atd...cize ciele mate splnené takže absencie s tym nemajú súvis...logika ? Aj ja ju hľadám.

Ďalšie recenzie firmy Bekaert

Bekaert - 05.05.2024

Zlé podmienky

Súčasný zamestnanec Pred 5 mesiacmi

Pozitíva firmy

Sú zanedbatelné prevažujú negatíva

Negatíva firmy

Zlé pracovné podmienky , teplo , zlá kvalita materiálu , nedostatočné platové ohodnotenie . Práca len pribúda .

Bekaert - 08.11.2023

Recenzia

Bývalý zamestnanec Pred 11 mesiacmi

Pozitíva firmy

Nenasiel som nic pozitivne!

Negatíva firmy

Velmi slabe HR a manazment, chaos v ramci HR timu, nezorganizovanost, ziadna spoluprace, ziadne hodnoty

Bývalý zamestnanec Pred 12 mesiacmi

Pozitíva firmy

Spoločnosť Bekaert patrí v regióne k väčším a stabilnejším zamestnávateľom. Je špecifická svojim výrobným programom a zameraním. Určite vhodná na získanie skúseností a zároveň, ako odrazový mostík pre lepšie platené obdobné pozície v iných spoločnostiach. Má vybudovaný a celkom premyslený systém benefitov, relatívna možnosť absolvovania vhodných školení pre rozvoj osobnosti. Je tu zabezpečená vysoká miera bezpečnosti pre pracujúcich v prevádzkach, kde interné normy mnohokrát požiadavkami prevyšujú naše slovenské normy a požiadavky na bezpečné pracovisko.

Negatíva firmy

Ľudské hodnoty a hodnoty prínosu zamestnancov pre spoločnosť sú mnohokrát prehliadané, riadiaci pracovníci - manažéri vašu osobu vidia skôr iba ako číslo v tabuľke. Mnoho manažérskych pozícii zastávajú čerství absolventi zo škôl , alebo kúpení ľudia z externého prostredia bez skúseností , hlavne ohľadom riadenia a motivovania zamestnancov. Týmto ľuďom chýba sebareflexia, kompetentnosť, ale držia sa svojich stoličiek stoj, čo stoj. Tu v Bekaerte bohužiaľ nikto z manažérov nenesie zodpovednosť za svoje zlé rozhodnutia, hlavne tie ktoré sú mnohokrát kontraproduktívne voči zamestnancom, ale aj v hospodárení s financiami a so zvereným majetkom. Neočakávajte motivačné navyšovanie platu, napriek tomu, že konkurenčné spoločnosti ponúkajú lepšie finančné ohodnotenie na porovnateľnej pozícii. Bol som svedkom odchodu viacerých výborných odborníkov v danej profesii a zároveň loajálnych pracovníkov, hlavne pre neochotu nadriadených navýšiť ich plat aspoň o náklady na cestovné z a do práce. Nadmerné zahlcovanie pracovníkov administratívou, mnohokrát s nejednoznačnými pravidlami a neustálymi zmenami bez patričného školenia , alebo vysvetlenia. Ľudia sú mnohokrát vyhorení, demotivovaní, unavení, ale kvôli rodinám , hypotékam a viere v zlepšenie podmienok zostávajú. Čo je smutný , ale pravdivý fakt. Ak potrebujete adrenalín vo vysokej miere, prípadne máte železné zdravie, nadbytok životnej energie, dobre zarábajúceho partnera a prípadne uvažujete o rozvode, určite reagujte na niektorú z ponúkaných pracovných pozícii. Mojou úlohou nie je odrádzať potencionálnych zamestnancov, skôr sprostredkovať môj pohľad na situáciu vo firme , ako takú. Na základe skúseností v manažmente aj iných nadnárodných spoločností, viem , že základom zdravej a prosperujúcej firmy sú spokojní a motivovaní pracovníci a nie bezduché osoby, ktoré stratili zápal pre prácu a sú zamestnancami iba z nutnosti.